Bankovni sustav Slovenije tone, gubitak ove godine veći od 11 milijuna eura

Bez autora
Oct 13 2011

Nekamatni prihodi slovenskih banaka u prvih su se osam mjeseci ove godine smanjili za više od 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su operativni troškovi ostali nepromijenjeni. Uz skoro 50-postotno povećanje troškova zbog otpisa i rezervacija, koji su do kraja kolovoza narasli na 460 milijuna eura, bankovni je sustav zabilježio gubitak prije oporezivanja veći od 11 milijuna eura (nakon oporezivanja 13,3 milijuna eura). U istom razdoblju lani banke su poslovale s 23 milijuna eura dobiti da bi 2010. zaključile sa skoro 100 milijuna eura gubitka. Opseg otpisa do kraja srpnja iznosio je 2,7 milijardi eura.

Bankovni sustav Slovenije tone, gubitak ove godine veći od 11 milijuna euraNekamatni prihodi slovenskih banaka u prvih su se osam mjeseci ove godine smanjili za više od 11 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su operativni troškovi ostali nepromijenjeni.

Uz skoro 50-postotno povećanje troškova zbog otpisa i rezervacija, koji su do kraja kolovoza narasli na 460 milijuna eura, bankovni je sustav zabilježio gubitak prije oporezivanja veći od 11 milijuna eura (nakon oporezivanja 13,3 milijuna eura).

U istom razdoblju lani banke su poslovale s 23 milijuna eura dobiti da bi 2010. zaključile sa skoro 100 milijuna eura gubitka. Opseg otpisa do kraja srpnja iznosio je 2,7 milijardi eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik